Vacature nieuwe burgemeester Wageningen staat online

Wageningen is op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Nadat de vacaturetekst ('profielschets') op 24 november 2020 definitief is vastgesteld door de gemeenteraad is nu het sollicitatieproces begonnen. 

Levendige en diverse stad

In de vacaturetekst staat dat Wageningen op zoek is naar een burgemeester die, naast het besturen van de stad, de juiste goede eigenschappen heeft om met de waardevolle verschillen in de stad om te gaan. De Wageningse bevolking is een mix van families die hier al generaties lang wonen en mensen die door studie of werk naar de stad zijn gekomen. De nieuwe burgemeester moet zich hier thuis voelen. In een levendige stad, waarin organisaties op het gebied van kunst, ontspanning en uitgaan, ondernemers en universiteit nauw samenwerken. Hij/zij zal net als alle Wageningers trots moeten zijn/worden op onze stad. De vacaturetekst is samengesteld door reacties te verzamelen van inwoners, bedrijven en organisaties in Wageningen. Hiervoor stond in het voorjaar een vragenlijst op de website, die vaak is ingevuld.

Vervolgprocedure

We verwachten dat de gemeenteraad in een extra raadsvergadering op 13 april 2021 besluit wie de nieuwe burgemeester gaat worden. Daarna beslist de minister als laatste.  De huidige burgemeester Geert van Rumund gaat per 1 juni 2021 met pensioen.

Lees hier de volledige vacaturekst en de precieze planning van het proces