Peter Daems krijgt Wagenings erezilver

'Sociaal raadsman met een missie’

Burgemeester Geert van Rumund reikte woensdagmiddag 19 mei het Wagenings erezllver uit aan de heer Peter Daems. 'Daems zette zich altijd met volle overtuiging en vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel in voor de Wageningse inwoners'. Peter Daems werkte meer dan 40 jaar bij Solidez. De laatste 20 jaar was hij sociaal raadsman.

Burgemeester Van Rumund: 'Als Sociaal Raadsman hielp u de meest kwetsbare burgers om voor hun rechten op te komen. Als kartrekker van de ‘ontwikkeltafel voorkomen van armoede en schulden’ heeft u de armoedeproblematiek nog beter op de kaart gezet in Wageningen. Het erezilver is hiermee de kroon op uw werk'.

Duizenden inwoners geholpen

De heer Daems heeft in de afgelopen 40 jaar vele duizenden Wageningse inwoners geholpen. Hij is een expert op het gebied van alle regelingen en voorzieningen waar burgers een beroep op moeten doen om hun inkomen op orde te krijgen. Daarmee kon voorkomen worden dat ze in de schulden raakten of hun huis uitgezet werden. De heer Daems hielp met name personen die vastliepen in de vele regels en systemen. Dikwijls signaleerde hij daarbij dat beleid en regels de burgers tegenwerkten of niet rechtvaardig waren. Dit stelde hij aan de kaak met als resultaat dat regels waar mogelijk werden aangepast.

Ook leverde hij op zorgvuldige wijze waardevolle input aan de armoedemonitor die recentelijk werd gepresenteerd aan burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.