Noodverordening afgekondigd in regio

De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft een noodverordening afgekondigd.

Hiermee zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden verboden, in de periode van 14 maart 20.00 uur tot 6 april 2020.

13 maart is door minister Bruins van Medische Zorg en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, een aanwijzing gegeven aan alle veiligheidsregio’s. Om uitvoering te geven aan deze aanwijzing is een noodverordening afgekondigd. De noodverordening maakt het mogelijk om binnen de Veiligheidsregio op de maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd, te kunnen toezien en te kunnen handhaven. 

Alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn in de periode van 14 maart 20.00 uur tot 6 april 2020 verboden en strafbaar. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals horeca, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. En voor samenkomsten in gebouwen ten behoeve van religieuze bijeenkomsten. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op. 

De verordening geldt voor het grondgebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Dit zijn de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar, Ook andere veiligheidsregio’s hebben een noodverordening afgekondigd. De noodverordening is van kracht tot het moment waarop zij wordt ingetrokken, maar uiterlijk tot 6 april.