Nieuwe LED verlichting in het centrum

Alle straatverlichting in de Hoogstraat en zijstraten is vervangen door energiezuinige LED lampen. Dit betekent een besparing van 10.861 kWh per jaar (± € 2379,07 per jaar). Het vervangen van de verlichting past in het programma voor de verbetering van het centrum. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.binnenstadwageningen.nl en op de Facebookpagina @binnenstadwageningen.

Inloop Binnenstadswinkel

Elke vrijdagmiddagmiddag tussen 14.30 tot 17.00 uur bent u van harte welkom in de binnenstadswinkel, Hoogstraat 15. Daar kunt u terecht met vragen, opmerkingen en ideeen over en voor de verbetering van het centrum.

Wethouder Han ter Maat: 'Burgemeester en wethouders willen graag bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Met deze LED verlichting maken wij een grote stap. Daarnaast kreeg ik ook signalen dat men de straatverlichting rommelig vond door de verschillende kleuren. Dat hebben we nu meteen ook aangepakt. Bovendien zijn de zijstraten allemaal voorzien van dezelfde lampen die midden boven de straat hangen en zo beter en mooier de omgeving verlichten. De gemeente geeft nu zelf het goede voorbeeld: energiebesparing gaat hier gepaard met een mooiere binnenstad'.

 

 

Uitgelicht