Kieskompas Wageningen online

Het Wageningse Kieskompas staat sinds maandagavond 19 februari online. De lijsttrekkers van 8 partijen die meedoen aan de lokale verkiezingen en een kandidaat raadslid lanceerden het Wageningse Kieskompas door het aansnijden van een taart.

Kieskompas
Het Kieskompas is te vinden via www.wageningen.kieskompas.nl en bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord  met  ‘Helemaal mee eens’, ‘Mee eens’, neutraal, ‘Niet mee eens’ of ‘helemaal niet mee eens’, ‘Geen mening’. Het Kieskompas is op maat gemaakt met de belangrijkste verkiezingsthema’s. In Wageningen zijn dat huisvesting, bereikbaarheid en zorg.

Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Engelstalige versie
Voor het eerst is in Wageningen het Kieskompas ook vertaald in het Engels: www.wageningen.kieskompas.nl/en. Inwoners van Wageningen die de nationaliteit van een EU-land hebben of in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning en minimaal 5 jaar in Nederland wonen mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Wageningse partijen
In Wageningen doen negen partijen mee aan de verkiezingen: D66, GroenLinks, Stadspartij, PvdA, CDA, VVD, SP, ChristenUnie en Connect Wageningen.

Uitgelicht