Het snoeien van hagen en blokbeplantingen gaat weer beginnen!

In Wageningen zijn vele hagen en blokbeplantingen. Die snoeien we twee keer per jaar in vorm, zodat ze vitaal en netjes blijven. De werkzaamheden starten op woensdag 26 juni. We hebben ongeveer 4 weken nodig om alle elementen in de stad te snoeien.

 

De grotere hagen snoeien we met een machine. Dat gaat sneller en is minder belastend voor onze medewerkers. De randen en de kleinere heggen snoeien we met de hand.

Bij de machine lopen een aantal medewerkers van team Beheer en Realisatie. Zij doen het handmatige snoeiwerk, ruimen het snoeiafval op en laten de omgeving weer netjes achter. Het snoeiafval wordt gecomposteerd.

 

Er kan sprake zijn van enige geluidsoverlast en verkeershinder. Om de middenberm van de Lawickse Allee, tussen Kortenoord Allee en Stadsbrink, te snoeien en moeten we donderdag 27 juni de weg afsluiten voor verkeer. Alleen stadsbussen en hulpdiensten hebben dan doorgang. Dit wordt vooraf aangekondigd met bebording en er is een omleidingsroute. Wij vertrouwen op uw begrip voor de tijdelijke hinder.

 

Na afloop van de werkzaamheden staan de hagen er weer netjes bij!