Gemeente Wageningen sluit aan bij Uniek Sporten

Sport en bewegen bereikbaar voor iedereen. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Daarom heeft de gemeente Wageningen zich aangesloten bij Uniek Sporten. Het is een digitaal platform waarop het sportaanbod te vinden is voor aangepaste sporters (sporters met een beperking/ouderen). Ook het aanbod in de gemeente Wageningen komt daar binnenkort op te staan. Hiermee ontstaat een overzicht van de grote hoeveelheid aangepaste sportmogelijkheden die er zijn.

 

Inmiddels hebben diverse sportaanbieders zich al aangemeld, sportaanbieders zoals Fit 20,

Zwembad de bongerd, Kv Wageningen, Hiphobbers, Sportclub Waag en Scylla volleybal & sport 55+ hebben al laten weten dat zij een aanbod voor aangepaste sporters aanbieden.

 

Hoe groter het aanbod, hoe groter de keuze. Sportaanbieders die al een aanbod hebben voor mensen met een beperking kunnen dat aanbod laten opnemen op de site van Uniek Sporten. Neem daarvoor contact op met Dewi van Veldhuizen, beleidsmedewerker cultuur en sport van de gemeente Wageningen door te bellen naar 0317 – 492 900 of dewi.van.veldhuizen@wageningen.nl.

 

Sportaanbieders die een aangepast sportaanbod zouden willen ontwikkelen kunnen voor advies en ondersteuning contact opnemen met Berry Hellegering, verenigingsadviseur van Sportservice Wageningen via 06 - 10 88 68 29 of berry.hellegring@sportservice-wageningen.nl.

 

Wie een aangepaste sport zoekt kan het aanbod vinden op www.unieksporten.nl

 

Uniek sporten