Gemeente Wageningen partner van Stichting Alliantie Voeding in de Zorg

Voedingsadvies op maat voor een gezonder Wageningen

 

Dinsdag 3 december tekenden Gemeente Wageningen en Alliantie Voeding de samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking versterkt de voedingszorg in regio Foodvalley. In een eerste gezamenlijk project krijgen patiënten met lage gezondheidsvaardigheden begeleiding op maat bij een voedingsadvies van NutriProfiel.

 

Kennis dichtbij brengen

De Alliantie Voeding is opgericht door Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei. De nieuwe samenwerking past de kennis van voeding en bewegen ‘dichtbij’  toe. Zo draagt deze bij aan de gezondheid van inwoners van de gemeente Wageningen. De gemeente Wageningen geeft hiermee invulling aan haar beleid gericht op een preventieve aanpak van gezondheidsachterstanden. De ervaringen in de praktijk zullen ook worden geëvalueerd.

 

Gezonder eetpatroon
Het eerste gezamenlijke project is ‘een gezonder eetpatroon met NutriProfiel’. Het innovatieve NutriProfiel geeft voedingsadvies op maat via bloeduitslagen én een digitale voedingsvragenlijst. De unieke dienst is in 2015 ontwikkeld door Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research. In dit nieuwe project krijgen patiënten van Huisartsengroep De Poort uit Wageningen aanvullende begeleiding op maat op basis van hun NutriProfiel advies. Zo kunnen zij makkelijker aan de slag met het voedingsadvies voor een gezonder eetpatroon. NutriProfiel biedt huisartsen een handvat om voeding bespreekbaar te maken en door te verwijzen naar begeleiding in de wijk. Dr. Janssen van Huisartsengroep De Poort: “Met dit project kunnen we patiënten uit Wageningen beter helpen om de leefstijl te verbeteren en dragen we bij aan preventie”. 

 

Ondertekening

Wethouder Lara de Brito, wethouder Gezondheid, Onderwijs en Voedsel, en Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan Wageningen University & Research en vice-voorzitter Alliantie Voeding tekenden de samenwerking voor een periode van drie jaar.