Floor Vermeulen nieuwe burgemeester van Wageningen

De gemeenteraad heeft Floor Vermeulen (36 jaar) voorgedragen als burgemeester van Wageningen. Vermeulen is sinds 2015 gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland. Daarvoor was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Floor Vermeulen nieuwe burgemeester

Ondanks zijn jonge leeftijd brengt Floor Vermeulen een schat aan bestuurlijke ervaring mee. Hij verraste de vertrouwenscommissie omdat hij zich open en kwetsbaar opstelde. Door zijn vicevoorzitterschap van het Interprovinciaal Overleg (IPO) kent hij veel mensen. Zowel provinciaal als landelijk en is hij in staat, als boegbeeld van Wageningen, onze stad goed neer te zetten.

Kennis en humor

Floor wil in Wageningen zo snel mogelijk zijn leven gaan opbouwen en in zo kort mogelijke tijd met veel personen uit alle lagen in de stad kennis maken. Wat de vertrouwenscommissie betreft: 'we vinden in Floor een krachtige bestuurder die energie uitstraalt en die met kennis en humor zaken in beweging kan zetten'.

Als de minister de aanbeveling van de raad volgt zal Vermeulen op vrijdag 18 juni aanstaande worden geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen.