Extra ondersteuning voor zelfstandige ondernemers in verband met het coronavirus

Er komt een tijdelijke inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf die tijdelijk in de knel zitten vanwege het coronavirus.

Deze regeling geldt ook voor ZZP-ers. De regeling is gebaseerd op de bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) maar wordt sneller behandeld en verstrekt. De regeling gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020.

Aanvullende uitkering en lening bedrijfskapitaal
Met de regeling kunt u als ondernemer ondersteuning aanvragen in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Deze voorziening heeft tijdelijk soepele voorwaarden vanwege de bijzondere situatie waarin Nederland zich bevindt.

Aanvragen
De regeling is net bekend gemaakt door het Ministerie en wordt nu uitgewerkt. Vanaf maandag 23 maart kunt u als ondernemer de aanvullende uitkering voor levensonderhoud aanvragen. Dit doet u via de website van de gemeente Ede, omdat deze gemeente de uitvoering voor Wageningen doet. Op http://www.ede.nl/corona vindt u ook alle informatie. 


Meer informatie voor ondernemers