E.R. Berlauwt ontvangt het Mobilisatie-Oorlogskruis

De heer Eric Ronald Berlauwt ontving donderdagmiddag 8 maart het Mobilisatie-Oorlogskruis (MOK) vanwege zijn mobilisatie in de periode 1939 tot en met 1945 bij het KNIL. Loco-burgemeester Han ter Maat speldde de onderscheiding op tijdens een bijeenkomst in het verzorgingshuis Rumah Kita in Wageningen.

De heer Berlauwt ontvangt het Mobilisatie-Oorlogskruis (foto: Ilja van Greven)

De heer Berlauwt diende bij het 4e Eskadron vrachtwagens KNIL als chauffeur bij de staf van de A-divisie. Later is hij overgeplaatst naar Tretes waar hij als chauffeur van een pantserwagen fouragewagens begeleidde. Na het opheffen van het KNIL vertrok hij in 1957 naar Nederland en werd herenigd met zijn gezin, dat al eerder naar Nederland was vertrokken. In 1958 is de heer Berlauwt gaan werken bij Hevea, het latere Vredestein. Daar bleef hij tot aan zijn pensionering werkzaam.

Het Mobilisatie-Oorlogskruis is een Nederlandse onderscheiding ingesteld door koningin Wilhelmina bij Koninklijk Besluit van 11 augustus 1948. Op 1 december 1992 stelde koningin Beatrix het kruis opnieuw in, waarbij de voorwaarden werden gewijzigd.

Uitgelicht