De Binnenstadswinkel gaat verhuizen

De Binnenstadswinkel verhuist deze zomer van het pand Hoogstraat 15 naar een nieuwe locatie, Hoogstraat 60. In dit pand was voorheen bakker Stolk en later de taartenwinkel gevestigd. Ook nu wordt weer een leegstand pand in gebruik genomen. Wethouder Dennis Gudden: “Onze huidige locatie krijgt een nieuwe bestemming, Brownies & Downies gaat namelijk uitbreiden. Ik ben blij dat we heel snel een mooie nieuwe locatie hebben gevonden. Ons nieuwe pand ligt centraal in de binnenstad, en ik hoop ook daar veel mensen tijdens mijn wekelijkse spreekuur op woensdag te ontmoeten.”.

 

De Binnenstadswinkel is het fysieke hart van het programma ‘Aan de slag met de Binnenstad’. Hierin werken inwoners, ondernemers, studenten en de gemeente samen aan initiatieven die de binnenstad levendig en aantrekkelijk maken en houden.

Sinds juni 2015 wordt een leegstaand winkelpand via het programma gebruikt voor tal van activiteiten, ontmoetingen en de ontwikkeling van initiatieven. In de afgelopen jaren hebben meer dan 20 lokale organisaties gebruik gemaakt van de ‘Ruimte voor de Binnenstad’ voor theater, een expositie, een pop-uprestaurant, radio-studio, studieruimte, knutselen, presentaties en natuurlijk vergaderen, ontmoeten en inspireren.

Nieuwe initiatieven blijven van harte welkom.  

 

Op woensdagochtend 4 september is de feestelijke heropening van de Binnenstadswinkel “Ruimte voor de binnenstad” op de nieuwe locatie Hoogstraat 60. De opening is tijdens het wekelijkse inloopspreekuur van wethouder Gudden. Elke woensdag van 11.00-12.00 uur is hij in de Binnenstadswinkel te spreken over de binnenstad. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Op de vrijdagmiddagen is het inloopspreekuur van 14.30-17.00 uur, dan is een projectmedewerker aanwezig.

 

Let op: in verband met de zomervakantie is de Binnenstadswinkel gesloten vanaf woensdag 24 juli tot 4 september.

 

 

Heeft u een idee voor of over de binnenstad? U bent van harte welkom! Kijk ook op de website www.binnenstadwageningen.nl of facebook Binnenstad Wageningen.