Coronavirus

Waar kunt u terecht met al uw vragen over het coronavirus?

Coronavirus

In de stad Wuhan in China is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben een longontsteking en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. De Chinese autoriteiten onderzoeken het virus en de bron van de besmettingen.

Vragen over Coronavirus

Heeft u vragen over het Coronavirus? Veel antwoorden zijn te vinden op de website van het RIVM www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China/vragen-antwoorden. Ook kunt u contact opnemen met de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) via telefoonnummer 0800 - 844 60 00.

GGD

GGD Gelderland-Midden houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) informeert de GGD  over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen. Als dat nodig is adviseert de GGD de gemeente wat wij kunnen doen. De GGD heeft ook contacten met de WUR.  Op dit moment is er geen enkele aanleiding om maatregelen te nemen.

Heeft u vragen over het coronavirus kijk dan op de website van het RIVM. Kunt u daar niet de antwoorden op uw vragen vinden, bel dan met GGD Gelderland-Midden, bereikbaar tussen 8.30-17.00 uur op 0800 8446 000.