Belastingen gemeente Wageningen veilig digitaal via MijnOverheid

Inwoners van de gemeente Wageningen kunnen de gemeentelijke belasting, de gecombineerde aanslag, ook digitaal ontvangen. Dat kan via de Berichtenbox van MijnOverheid. Hiermee wil de gemeente de digitale dienstverlening aan haar inwoners vergroten. Burgemeester Geert van Rumund is tevreden met deze stap naar MijnOverheid.nl. “Maar voor inwoners die het prettig vinden om de aanslag op papier te ontvangen, wordt hij via post verstuurd. Die keuzevrijheid moet er zijn.” zegt Van Rumund.

Wanneer u zich niet heeft aangemeld ontvangt u de gecombineerde aanslag per post. Heeft u zich wel aangemeld via MijnOverheid.nl voor berichten van Wageningen, dan ontvangt u in 2018 alsnog een notificatiebrief om u te attenderen op het bericht in de Berichtenbox. In de toekomst is het mogelijk om ook over andere onderwerpen van de gemeente Wageningen digitaal post te krijgen via MijnOverheid, onder andere het verlopen van een paspoort.  

Wat is de Berichtenbox
De Berichtenbox is een persoonlijke digitale brievenbus. Hierin kunt u brieven ontvangen die u anders op papier zou ontvangen. U kunt naast post van de gemeente ook post van andere overheidsinstanties digitaal ontvangen, zoals de Belastingdienst, RDW, SVB, en UWV. Denk dan aan berichten over toeslagen, kinderbijslag of het verlopen van een APK.

Wageningen op AAN
Plaats voor 1 februari 2018 een vinkje bij Wageningen op MijnOverheid.nl en ontvang uw gecombineerde aanslag voortaan in de Berichtenbox. Heeft u nog geen DigiD? Meer informatie is te vinden op www.wageningen.nl en MijnOverheid.

Uitgelicht