Afvalinzameling rond de feestdagen

Aangepaste openingstijden Afvalbrengstation
Het afvalbrengstation is op 25 en 26 december 2019 en 1 januari 2020 gesloten.

Kliko PMD zaterdag 21 december en restafval zaterdag 4 januari aan de weg
Op de woensdag 25 december en woensdag 1 januari wordt er geen PMD en restafval ingezameld. Dit verschuift naar zaterdag 21 december voor PMD en zaterdag 4 januari voor restafval. Wilt u de kliko vóór 7.30 uur aan de weg zetten? Het kan zijn dat de vuilniswagen op ander tijdstip langsrijdt dan u gewend bent. Bedankt!

PMD-containers afgesloten

Op maandag 30 december worden de brengcontainers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PMD) afgesloten i.v.m. mogelijke vuurwerkschade. In de loop van donderdag 2 januari kunt u uw PMD-afval weer kwijt in deze containers bij de supermarkten en bij flats.

Textielcontainers afgesloten

Ook de kleding- en textielcontainers in Wageningen zijn rond de jaarwisseling niet te gebruiken. Op vrijdag 27 december worden deze afgesloten en vanaf donderdag 2 januari in de loop van de dag zijn ze weer allemaal te gebruiken.

Papiercontainers bij de flats en appartementen afgesloten

Zaterdag 28 december worden bij de hoogbouw de papiercontainers afgesloten in verband met de brandveiligheid. Op deze dagen kunt u het papier niet inleveren. Op donderdag 2 januari worden de papiercontainers weer geopend.

Zet geen afval naast dichte containers!

We verzoeken u geen oud papier en karton, PMD-afval of textiel naast de containers te plaatsen wanneer deze zijn afgesloten. De inspecteurs openbare ruimte controleren hierop en hiermee riskeert u een boete van €95.