Afscheid wethouder Lara de Brito

Op 14 juli a.s. draagt wethouder Lara de Brito het stokje over aan haar opvolger.

Na 14 jaar Wageningse politiek, waarvan 8 jaar als raadslid en de laatste 6 jaar als wethouder, is het tijd om afscheid nemen.

Lara heeft gevraagd om in deze tijd van corona-restricties iets anders te doen dan een reguliere afscheidsbijeenkomst. Ze heeft gezocht naar een alternatief met betekenis voor de stad. Omdat zij een grote passie heeft voor cultuur, heeft zij gekozen om voor haar afscheid een film te laten maken. Deze moet gaan over de aanpak en het gedachtengoed van ‘Samen Wageningen’ en de ervaringen met ons sociaal domein. Een unieke aanpak waarvoor ook buiten Wageningen veel interesse is.

Lara de Brito heeft altijd op haar eigen manier haar wethouderschap ingevuld. Deze manier van afscheid nemen past daar helemaal bij. Wij verlenen daarom graag een bijdrage aan het mogelijk maken van deze film.

De film met als werktitel ‘Wageningen toont lef’ wordt een onafhankelijke productie van Pauline van Tuyll van Fairbeeld Producties. Een film die de betrokkenheid en eigenheid van Wageningen zichtbaar maakt, en het grote engagement van de inwoners en de vele sociale partners. Om de film mede mogelijk te maken is een crowdfundingsactie opgestart.

Als alles lukt, wordt de film begin volgend jaar gelanceerd. We hopen dat veel van de mensen waar Lara de afgelopen jaren intensief mee heeft samengewerkt, daarbij aanwezig zijn.

Mocht u een persoonlijke boodschap willen geven aan Lara de Brito, dan kunt u dit mailen naar afscheidLaradeBrito@wageningen.nl.

College van burgemeester en wethouders

Lees hier de brief van Lara de Brito aan alle stadsgenoten en collega’s waarin zij haar vertrek aankondigde.