Spreekuur gemeenteraad

De gemeenteraad van Wageningen gaat spreekuur houden in de wijk. Vijf maal per jaar wordt een bezoek gebracht aan een Wageningse wijk. Inwoners kunnen met raadsleden over ieder gewenst onderwerp in gesprek gaan.

 

Steeds zullen vier raadsleden aanwezig zijn bij het raadsspreekuur op een locatie die voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Zij ontvangen inwoners met koffie en thee en zijn herkenbaar aan de grote blauwe vlag met ‘raadsspreekuur’ erop.

 

Onderwerpen waar de raad over gaat

De gemeenteraad gaat niet over alle onderwerpen waar de gemeente verantwoordelijk voor is. De gemeenteraad stelt de grote lijnen vast. Het college van burgemeester en wethouders zorgt, met de medewerkers, vervolgens voor de uitvoering, binnen die grote lijnen. De raad controleert het college daarop.

Het kan zijn dat inwoners de raadsleden aanspreken over onderwerpen waarover de raad niet gaat. Dan zal een raadslid doorverwijzen of de vraag opschrijven en aan een van de medewerkers van de gemeente vragen deze per mail te beantwoorden.

 

Alle inwoners welkom

Als de raad spreekuur houdt in de wijk wordt dit gemeld in de Uit de Raad, de pagina van de raad in de Stad Wageningen. Ook de plek waar het raadsspreekuur plaatsvindt is daar te lezen. Alle inwoners die met de raad in gesprek willen zijn welkom, ook als de raad niet in hun wijk spreekuur houdt.

 

Statafelgesprekken

Bij de Politieke Avonden (dit zijn de vergaderavonden van de raad) is er in de pauze altijd de mogelijkheid om een statafelgesprek aan te vragen en met de raadsleden in gesprek te gaan over onderwerpen die niet op de agenda staan van de raad. Nu pakt de raad de statafels op en gaat naar de inwoners toe.

 

 

Raadsspreekuur bij supermarkt Hoogvliet

Op zaterdag 12 oktober vindt voor de tweede keer een raadsinloopspreekuur plaats, van 10.30 tot 12.00 uur. De locatie is supermarkt Hoogvliet. Namens de raad zijn Erik-Jan Bijleveld, Mathilde Maijer, Moomin  Ait-Imchi en Monique Heger aanwezig. Bij mooi weer staan zij onder de luifel bij de ingang van de Hoogvliet, bij slecht weer binnen.

De ontwikkelingen rond Duivendaal, de Costerweg en de Haven worden wellicht besproken. Over andere onderwerpen kunnen inwoners van dit gebied en ook van de andere Wageningse wijken natuurlijk ook met de raad in gesprek.

 
Spreekuur gemeenteraad