Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Algemene informatie over de Tweede Kamerverkiezingen vindt u op de website van de Kiesraad. Meer over de samenstelling en werkzaamheden van de Tweede Kamer leest u op de website van de Tweede Kamer.

Eind februari krijgt u uw stempas thuisgestuurd. Op de achterkant van uw stempas vindt u uw stembureau, maar voor deze verkiezingen geldt dat u met uw stempas en een legitimatiebewijs in heel Wageningen uw stem mag uitbrengen. Wilt u liever buiten Wageningen stemmen dan kunt u uw stempas omzetten in een kiezerpas. Met die pas kunt u in heel Nederland stemmen

Geen stempas ontvangen of bent u deze kwijt?

Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk 10 maart 2017 zijn ontvangen. Het mondelinge verzoek moet uiterlijk op 14 maart 2017 om 12.00 uur zijn gedaan

Stembureaus in Wageningen :

Gemeente Wageningen

Campus WUR Forumgebouw

Droevendaalsesteeg 2éé

édeze locaties zijn rolstoelvriendelijk

Stemmen in een andere gemeente (Kiezerspas)

Schriftelijk aanvragen
U haalt een formulier (pdf) 'stemmen met een kiezerspas' op bij Publiekszaken of u downloadt het formulier.
U stuurt het ingevulde formulier (uw verzoekschrift) naar Publiekszaken, Postbus 1, 6700 AA Wageningen.
Uw stempas  moet u bijvoegen. U ontvangt daarna een kiezerspas.
Met uw kiezerspas en een legitimatiebewijs kunt u bij één van de stembureaus in een andere gemeente stemmen.

Persoonlijk aanvragen
U gaat met uw stempas naar Publiekszaken in het stadhuis.
Uw stempas wordt ingenomen en u ontvangt daarna een kiezerspas, waarmee u in elke andere gemeente in Nederland kunt stemmen.

Volmacht

Wilt u iemand anders machtigen om uw stem uit te brengen? Dit heet een volmacht. U kunt deze aanvragen met dit formulier (pdf). Lever dit ingevulde formulier uiterlijk 10 maart 2017 in op het stadhuis. U mag het ons ook voor die datum per post toesturen: Gemeente Wageningen, team Publiekszaken, Postbus 1, 6700 AA Wageningen.
U kunt ook wachten totdat u uw stempas krijgt. Dan vult u de achterkant van uw stempas in. Deze stempas geeft u aan degene die voor u stemt, samen met een kopie van uw legitimatiebewijs. Deze persoon moet tegelijk met uw stem ook zijn of haar eigen stem uitbrengen. We noemen dit een onderhandse volmacht.

Als u liever persoonlijk langskomt om de volmacht te regelen, kom dan naar Publiekszaken, Markt 22.

Hebt u nog vragen? Bel naar (0317) 492 854, of 0317-492 530.