Beeldkwaliteitsplan Binnenveld

Het Beeldkwaliteitsplan schept duidelijkheid voor u als inwoner. De criteria die de Welstandscommissie gebruikt om uw bouwplannen te toetssen, zijn nu helder. De procedure blijft hetzelfde als voorheen.

Binnenveld

Het Binnenveld, de enige plek in Nederland van waaruit u tegelijkertijd de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug kunt zien! Als inwoner van het Binnenveld kunt u elke dag genieten van de uiteenlopende landschappen in het gebied. Als gemeente vinden wij dit erg belangrijk. Daarom is het Beeldkwaliteitsplan Binnenveld (PDF, 42 mb), in overleg met gemeenten Ede, Rhenen en Veenendaal, ontwikkeld. Dit plan geeft richting aan het koesteren en ontwikkelen van het gebied.

Voor wie?

Het plan is bedoeld voor alle inwoners van het Binnenveld die hun erf willen herinrichten (bebouwen erf of beplanten). Het beeldkwaliteitsplan wil ondernemers en particulieren uitdagen en inspireren om plannen te maken met gevoel voor de omgeving, die het buitengebied nog mooier kunnen maken. In het plan zijn richtlijnen vastgesteld. Deze richtlijnen zijn essentieel voor het verbeteren van de herkenbaarheid en de beeldkwaliteit van het landschap en het tegengaan van verrommeling.