Verbetering fietsveiligheid Tarthorst

 

In samenwerking met de provincie Gelderland verbetert gemeente Wageningen de fietsroute door de wijk Tarthorst. Samen met de wijk is gekeken naar de beste variant. Dat is de route ten zuiden en ten oosten van Winkelcentrum Tarthorst geworden.
Hiermee wordt de fietsveiligheid in de wijk verbeterd.

De volgende ingrepen vinden plaats:

  • De kruising Kennedyweg-Tarthorst wordt aangepast. Het midden-eiland op de Kennedyweg wordt verlengd, zodat spookrijden door fietsers wordt voorkomen.
    De fietsersoversteek vanuit de Tarthorst naar links de Kennedyweg op, wordt verdeeld in twee etappes. Automobilisten en fietsers worden beter gescheiden.
  • Vanaf het kruispunt bij kerk de Vredehorst wordt ten zuiden en oosten van Winkelcentrum Tarthorst  ('Achterlangs'), tot aan de kruising Tarthorst-Churchillweg een fietsstraat aangelegd.
    Hier is de auto te gast. De fietsstraat wordt aangelegd in de kleur rood.
  • De weg rondom het winkelcentrum wordt grotendeels éénrichtingsverkeer. Hierdoor wordt de verkeerssituatie overzichtelijker.

 De definitieve gunning aan de aannemer vindt plaats op 5 oktober 2018. Een belangrijk onderdeel van de keuze voor een aannemer is de wijze waarop deze de wijk informeert en omgaat met omgevingshinder.
 Ook wordt aandacht besteed aan de duurzame en circulaire aspecten van het project. De planning is dat het project met de Kerst is voltooid.