Acties voor en door de (binnen)stad

Ruim 200 Wageningers hebben een bijdrage geleverd aan de toekomstvisie voor onze (binnen)stad. Deze visie biedt volop kansen om onze binnenstad levendig, aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken.

Burgemeester en wethouders (B&W) vinden het nu tijd om niet alleen zelf daadwerkelijk aan de slag te gaan met de uitvoering van deze visie, maar juist ook andere partijen daarbij te faciliteren en te ondersteunen. Daarvoor is een uitvoeringsprogramma opgesteld.

Sommige projecten zijn in 2016 afgerond, daarnaast zijn er projecten die ook nog doorlopen. Voor de uitvoering heeft de gemeenteraad een investeringsbudget van 350.000 euro beschikbaar gesteld. Hoe dit geld verdeeld wordt over de verschillende ideeën en initiatieven staat in het uitvoeringsprogramma.

Het voorstel van burgemeester en wethouders is door de gemeenteraad besproken op 30 november 2015.

Meedoen?

Voor sommige activiteiten is de gemeente aan zet. Veel andere activiteiten worden echter door andere organisaties of inwoners uitgevoerd. Daarvan hebben velen zich al gemeld, maar hoe meer mensen zich aansluiten, des te beter.
Wilt u ook aan de slag met de binnenstad of wilt u een idee delen? Meld dit dan via binnenstad@wageningen.nl.

Informatie

Als u meer wilt weten over het project 'Aan de slag met de binnenstad' loop dan binnen in de pop up winkel  ‘Ruimte voor de Binnenstad’ (op de Markt, bij de fontein, Hoogstraat 60). Elke woensdagochten van 11.00 - 12.00 uur en vrijdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur is daar spreekuur. U kunt er ook terecht met uw eigen ideeën voor de binnenstad. U hoort dan bij welke activiteit u eventueel kunt aansluiten om uw wensen te realiseren.

Volg ook nieuws over de binnenstad via @Gem_Wag #binnenstadwageningen