Visie ‘Aan de slag met de binnenstad’ vastgesteld

Zin om aan de slag te gaan voor de binnenstad? De toekomstvisie voor de binnenstad is vastgesteld door de gemeenteraad en er ligt een plan voor 2016 om het uit te voeren. Hierin vindt u (deel) projecten waarbij u zou kunnen aanhaken of zelf een initiatief kunt opstarten.

Meedoen?

Voor sommige activiteiten is de gemeente aan zet. Veel andere activiteiten worden echter door andere organisaties of inwoners uitgevoerd. Daarvan hebben velen zich al gemeld, maar hoe meer mensen zich aansluiten, des te beter. Wilt u ook aan de slag met de binnenstad of wilt u een idee delen? Meld dit dan via binnenstad@wageningen.nl.
Iedereen die de binnenstad wil verbeteren, wordt waar mogelijk ondersteund door de gemeente. Door bijvoorbeeld mee te denken, uw idee te delen en u met anderen in contact te brengen. Ook bieden wij u de ‘ruimte voor de binnenstad’  (pop up pand aan de Hoogstraat 15 bij de fontein) aan als overleg/vergaderruimte. Reserveren kan via binnenstad@wageningen.nl.

Inmiddels zijn de resultaten zichtbaar:

• ‘Thuis’, de huiskamer van de stad, is geopend aan de Stationsstraat 32
  • De Innovatiebalie is van start gegaan (http://www.innovatiebalie.nl/)
  • Ouderen hebben weer een ontmoetingsplek in de stad in Thuis
  • Ook is de overlast van fiets parkeren in de Molenstraat aangepakt
  • In januari wordt het aantal mobiele parkeeraanbieders uitgebreid. Dit betekent dat mobiel betaald kan worden voor het parkeren met alle officiële aanbieders (waaronder Parkmobile, Park-line, SMSparking, Yellowbrick en aantal kleinere aanbieders)

Achter de schermen zijn diverse andere projecten  in gang gezet waarvan de resultaten de komende tijd zichtbaar en merkbaar zullen worden.

Blijf op de hoogte

De gemeente houdt u op de hoogte van de resultaten via de informatiepagina, de website, facebook en twitter (@Gem_Wag #binnenstadwageningen).

De visie Aan de slag met de binnenstad (PDF, 2,3 mb) en het uitvoeringsprogramma op kunt u lezen. Een papieren exemplaar is in te vinden in de Bblthk, bij Thuis en in de 'Ruimte voor de Binnenstad'.