Mobiel betalen voor parkeren

In de betaalde parkeerzone van de gemeente (uitgezonderd parkeerterrein Gevangentoren) kunt u uw parkeerkosten met uw mobiel betalen.  Dit kan met: SMS Parking, My Order, Sunhill (3377), Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, ANWB parkeren, MKB Brandstof, GoSparc of ParkSen. Dat is makkelijk en snel zonder onnodige parkeerkosten.

Wat moet ik doen als ik dat wil?

  • U meldt zich één keer aan bij één van de aanbieders voor registratie
  • Na ontvangstbevestiging dat u geregistreerd staat bent u er klaar voor
  • Bij parkeren in de betaalde parkeerzone van de gemeente Wageningen zoekt u het mobiele zonenummer. Dit nummer vindt u op de lichtbak boven de parkeerautomaat en is gekoppeld aan de locatie en het daar geldende parkeertarief
  • Met uw telefoon belt u of sms’t u om uzelf aan te melden. U toetst het zonenummer in. Dit kan uiteraard ook via de app van de aanbieder van mobiel parkeren
  • Na het bevestigen van het zonenummer staat u als parkeerder geregistreerd. Als u stopt met parkeren op die locatie, meldt u zich op dezelfde manier af.

Hoe vindt de gemeentelijke controle plaats?

Parkeercontroleurs scannen uw kentekenplaat: Zo kunnen zij zien of de auto is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de parkeercontroleur een boete (naheffingsaanslag) uit.
U rekent maandelijks met de aanbieder alle parkeerkosten af via automatisch incasso.