Terras (melding)

Bent u horecaondernemer en wilt u graag een terras voor of bij uw zaak, dan maakt u hiervoor een melding doen bij de gemeente. Een terras is een buiten de besloten ruimte van uw horecabedrijf liggend deel waar klanten kunnen zitten en waar tegen betaling gegeten en gedronken kan worden. Dit kan ook op het terras zijn bereid.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een terrasvmelding moet u ten minste aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • bij het plaatsen van het terras moet er voldoende ruimte overblijven voor voetgangers. De minimale doorloop voor voetgangers die over moet blijven is 1,5 meter;
  • u moet voldoen aan de gestelde eisen over het uiterlijk van het terras.

Bij de melding moet u de volgende gegevens kunnen overleggen:

  1. naam en adres van het horecabedrijf:
  2. de afmeting van het terras;
  3. de indeling en uitvoering van het terras (tekening schaal 1 : 100).
  4. de data dat het terras open is (horecaseizoen)
  5. gewenste openingstijden van het terras
  6. een horecavergunning, indien van toepassing
  7. een geldig identiteitsbewijs

Lees ook de nadere regels voor terrassen. (PDF, 66,1 Kb)

Kosten

Voor een melding van een terras brengt de gemeente geen leges in rekening. Voor het gebruik van de openbare ruimte wordt precariobelasting in rekening gebracht:.

Contact

Gemeente Wageningen, Publiekszaken, tel. (0317) 49 24 00, publiekszaken@wageningen.nl