Elektrisch afval recyclen tijdens Nationale Recycleweek

Van 14 tot 21 oktober is het Nationale Recycle week. In die week vragen we extra aandacht voor het recyclen van elektrische apparaten. Er is die week een actie op het afvalbrengstation en op dinsdagavond 15 oktober is er een inzamelactie in Noordwest.

Oude elektronische en elektrische apparaten en kapotte lampen worden nog wel eens bij het restafval gedaan. Dat is zonde, juist in het zogenoemde e-waste zitten vaak zeldzame grondstoffen die teruggewonnen kunnen worden.

Inzamelactie Noordwest

Op dinsdagavond 15 oktober komt de milieubus langs in Noordwest. Deze staat 17.45 tot 18.45 uur klaar op het Hooilandplein. Bij de mileubus kunt u op die tijd terecht voor het inleveren van kleine elektrische apparaten, klein chemisch afval (KCA) en frituurvet. Daarna gaat de milieubus die avond langs de flats in Noordwest samen met vrijwillgers van De Harmonie.

Kleine elektrische apparaten zijn apparaten die in een boodschappentas passen, zoals waterkoker, mixer, telefoon, TL-, LED- en spaarlampenverf. KCA is onder andere batterijen, verf, verfproducten als terpentine, medicijnen, injectienaalden en motorolie. 

Actie Afvalbrengstation

In de Nationale Recycleweek kunt u op het afvalbrengstation een handige Jekko inzamelbox krijgen als u 3 kapotte lampen of een elektrisch apparaat inlevert. Ook zijn er op het afvalbrengstation leuke Wecycle kaartspelen verkrijgbaar als u minimaal drie oude lampen, armaturen of andere elektrische apparaten inlevert. Voor beide geldt op=op.

Jekko inzamelboxDe vernieuwde Jekko inzamelbox is een handig hulpmiddel om kapotte (spaar)lampen, kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één centrale plek te bewaren. Als de losse bakjes vol zijn, kunt u ze afzonderlijk of tegelijk heel eenvoudig meenemen naar de supermarkt, bouwmarkt of het afvalbrengstation van de gemeente om de afgedankte spullen daar in één keer in een Wecycle inzamelbak te deponeren.

Vaak liggen verstopt in lades, kasten en dozen nog veel vergeten kapotte lampen en apparaten. Doe ook mee met de Nationale Recycleweek en lever ze in!